سفارش تبلیغ
صبا ویژن

.::شارح::.

شاهکار وزارت آموزش و پرورش

بسم الله الرحمن الرحیم

امام موسی صدر در سال 1307 در شهر مقدس قم به دنیا آمد. پدر وی از مراجع تقلید بود. امام موسی صدر پس از تحصیل در حوزه علمیه قم و نجف و نیل به درجه اجتهاد به عنوان اولین دانشجوی روحانی در سال 1332 از دانشگاه تهران در رشته "حقوق در اقتصاد" فارغ‌التحصیل شد. ایشان در سال 1338 و بر اساس توصیه مراجع تقلید آن زمان و به دعوت شیعیان لبنان، سرزمین مادری خود، ایران را به سوی لبنان ترک کرد. افق‌های دید او جهانی بود و در حالی که به ساماندهی همه‌جانبه امور شیعیان لبنان و بازسازی هویت و عزت آنان می‌پرداخت، به رشد و تعالی و کرامت انسان‌ها می‌اندیشید. فقرزدایی از محرومان لبنان، تلاش برای وحدت مسلمانان و گفتگو و همزیستی میان ادیان الهی، تأسیس مقاومت اسلامی در برابر اسرائیل و ایجاد نهادهای مهم مردمی و فرهنگی در کشورهای اسلامی به‌ویژه آفریقا از مهم‌ترین اقدامات وی بود. امام موسی صدر مورد توجه و علاقه امام خمینی(ره) بود و به پیروزی انقلاب اسلامی ایران کمک‌های شایانی کرد .
او علاوه بر زبان مادری خود، زبان شیرین فارسی، به زبان‌های عربی و فرانسه تسلط
داشت و با زبان انگلیسی آشنا بود. ایشان در 3 شهریور سال 1357 بنا بر دعوت رسمی دولت لیبی وارد این کشور شد ولی چند روز بعد ربوده گردید. امام موسی صدر در قلب مردم لبنان جای دارد و همه در آرزوی آزادی و بازگشت وی هستند. شهید دکتر چمران یکی از دوستان نزدیک امام موسی صدر بود .
آنچه در بالا خواندید قسمتی از زندگینامه ی امام موسی صدر است که توسط دفتر برنامه‌ریزی و تألیف کتب درسی
در پشت جلد کتاب عربی سال سوم راهنمایی سال تحصیلی آینده چاپ خواهد شد .
به نظر من چند اشکال عمده بر این کار وارد است :
هر چند این اقدام با استقبال علما، دانشگاهیان و دوستداران امام موسی صدر مواجه شده است ، اما باید به این نکته توجه داشت این راه برای شناساندن مفاخر و بزرگان به دانش آموز جزء راه های کم بازده است که در اکثر اوقات دافعه ایجاد می کند .
این مطلب را بهتر است روانشناسان و متخصصین بگویند که بهترین و تاثیرگذار ترین راه برای انتقال ارزشها کدام است ؟
ما باید زمان و مکان را بشناسیم . مخاطب را بشناسیم . ما می توانیم برای دانستن مقدار تاثیر گذاری این اقدام به انتهای سال تحصیلی نگاه کنیم که دانش آموز با کتاب خود چه می کند . ما برای شناساندن بزرگان به افراد باید از زمان تفریح آنها و از انتقال مطالب به صورت غیر مستقیم استقاده کنیم ، نه اینکه مطلب مثل را پتک و بدون خواست فرد گیرنده به طرفش پرتاب کنیم .  
البته جای تاسف است برای شناساندن شخصیت امام صدر به فرزندان این آب و خاک بعد از بیست و نه سال راه بهتری پیدا نشده است و این حداکثر بازدهی اتاق های فکر وزارت فرهنگی آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران بوده است .
و اما اشکال دیگری که به این اقدام وارد است ، در متن معرفی ست . یک بار دیگر متن بالا را مرور کنید -  امام موسی صدر در قلب
مردم لبنان جای دارد و همه در آرزوی آزادی و بازگشت وی هستند – امام ما فقط در قلب مردم لبنان جای دارد و فقط همه ی آنها در آرزوی آزادی و بازگشت وی هستند .
تنظیم کننده ی این عبارات دانسته یا ندانسته القا کننده ی این موضوع است که سرنوشت امام صدر فقط به مردم لبنان مربوط است . چرا که ایشان رهبر مردم لبنان بوده است .
و...
به هر حال سخن در مورد بی توجهی به موضوع امام صدر در ایران تازگی ندارد ، هر چند ما فرزندان امام به این مسئله عادت نخواهیم کرد . اما چه سود که جز نوشتن کاری از دستمان بر نمی آید . در آستانه سالگرد ربوده شدن اماممان این هدیه ی خوبی از طرف دولت مهر ورز جمهوری اسلامی بود .
راستی یادمان نرود امام سید موسی صدر یک ایرانی ست .